Skip to main content

Aanstaande zondag gaat de 5e editie van de Brusselse Waterdagen van start. Deze dagen passen in het streven van de Brusselse regering om water opnieuw een plaats te geven in de stad. Ze bestaan uit een reeks evenementen om het blauwe erfgoed van ons mooie gewest in de kijker te zetten, met inachtneming van de geldende sanitaire maatregelen.

Een woordje toelichting.

Op het programma van deze ietwat speciale editie midden in de COVID-19-pandemie: bewegwijzerde wandelingen, wandel- en fietsroutes, ludieke activiteiten, tentoonstellingen, conferenties, quizzen, onlineopleidingen en schoolactiviteiten. Daarnaast zal ter gelegenheid van deze dagen een grote sensibiliseringscampagne worden georganiseerd, waarbij een link wordt gelegd tussen onze riolen en de zee, en waarbij overal in Brussel het opschrift ‘Hier begint de zee’ zal verschijnen.

Voor Alain Maron, Brussels minister van Leefmilieu, “passen de Brusselse Waterdagen in het streven van de Brusselse regering om het water terug in de stad te brengen. We hebben water lange tijd geassocieerd met vervuiling en het gedurende tientallen jaren onder de grond verstopt in een poging het zo veel mogelijk af te voeren, als een bron van overlast of afval. Water heeft echter een rol te spelen in de stad: als klimaatregelaar, als plek om te wandelen en als recreatieruimte.”

Ontdek de volledige boodschap van minister Alain Maron door hier te klikken voor toegang tot de video waarin de opening van de Brusselse Waterdagen 2021 officieel wordt aangekondigd.

Bekijk de video van minister van Leefmilieu Alain Maron, die deze 5e editie van de Brusselse Waterdagen officieel lanceert.

Het volledige programma en bijkomende informatie vindt u via deze link: https://leefmilieu.brussels/news/brusselse-waterdagen-2021