Skip to main content

B arbara Trachte, Brussels Staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek, lanceert het ‘Joint R&D Project’, een nieuwe projectoproep die de samenwerking tussen de Brusselse academische en industriële wereld moet bevorderen. Deze projectoproep, die door Innoviris wordt beheerd, is bedoeld om bedrijven in staat te stellen de nieuwste innovaties te implementeren en onderzoekers toe te laten hun ontdekkingen in de praktijk toe te passen.

Het thema van het ‘Joint R&D Project’ 2020 is ‘The Industry of Tomorrow: Green, Human and Smart’. De projecten die in het kader van deze editie worden gefinancierd, zullen de Brusselse industrie verrijken met nieuwe productiemethoden: slimmer, efficiënter, maar ook met meer respect voor het milieu en de werknemers.

Deze projectoproep is volledig in overeenstemming met de Brusselse algemene beleidsverklaring, die de industriële sector in Brussel nieuw leven wil inblazen, maar ook met de Europese strategie voor duurzame industrie die in de Europese ‘Green Deal’ is aangekondigd.

Een van de belangrijkste nieuwigheden van deze projectoproep is dat het de eerste is die zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest concentreert op het groene en menselijke karakter van de industrie van de toekomst.

Deze heroriëntatie is de eerste concrete illustratie van wat in de gewestelijke beleidsverklaring wordt aangekondigd, namelijk de geleidelijke heroriëntatie van de subsidie-instrumenten voor onderzoek en innovatie naar projecten die bijdragen tot de veerkracht van Brussel, tot het welzijn van de Brusselaars, kortom, tot de transitie”, aldus Barbara Trachte.

In totaal zal ongeveer 6 miljoen euro worden toegewezen aan deze projectoproep. Bedrijven en onderzoeksorganisaties die zich willen aanmelden, moeten hun dossier uiterlijk op 4 mei indienen.

Alle informatie vindt u op https://innoviris.brussels/nl/joint-rd-project-industry-tomorrow-green-human-smart

Meer info?
Nicolas Roelens
nroelens@gov.brussels
+32 485 89 83 95

Leave a Reply