Skip to main content

Terwijl het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de uitvoering van de Proxi-leningen ter ondersteuning van de Brusselse kmo’s in het kader van de gezondheidscrisis net heeft bekrachtigd, doet Maison Dandoy een beroep op Look&Fin om de allereerste Proxi-lening voor Brusselse particulieren te financieren. Dit platform voor participatieve financiering wil 300.000 euro ophalen zodat Maison Dandoy tegen de best mogelijke voorwaarden toegang krijgt tot een krediet en zijn cashflow kan versterken.

Het spaargeld van de Brusselaars mobiliseren voor de kmo’s uit hun gewest

De Proxi-lening werd door het Brussels gewest in het leven geroepen om particulieren aan te moedigen hun spaargeld te mobiliseren ten gunste van de kmo’s uit hun gewest. Concreet betekent dit dat de kmo’s een lening met een zeer voordelige rentevoet van 0,875% per jaar aangaan terwijl de kredietverstrekkers een belastingkrediet van maximum 4% tijdens de 3 eerste jaren en van 2,5% gedurende de resterende termijn krijgen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moest snel handelen om de kmo’s tijdens deze ingewikkelde periode bij te staan. Het feit dat een gerenommeerd bedrijf zoals Maison Dandoy zo snel na de uitvoering van deze maatregel hiervan geniet, beantwoordt volledig aan de doelstellingen die wij ons hebben gesteld. We kunnen alleen maar blij zijn met de proactieve en reactieve aanpak van alle spelers die zoiets mogelijk maken: Finance&invest Brussels, het Brussels Waarborgfonds, maar ook het Look&Fin-platform, dat de soms ontbrekende schakel vormt tussen kandidaat-kredietverstrekkers en kmo’s”, legt Barbara Trachte, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest belast met de Economische Transitie, uit.

Een kwestie van goed beheer bij Maison Dandoy

Zoals veel kmo’s wordt Maison Dandoy hard getroffen door de gezondheidscrisis die ervoor zorgt dat de stedelijke centra verlaten zijn en het aantal bezoekers aan de winkels sterk vermindert. “Maar de beslissing om een beroep te doen op de Proxi-lening en op Look&Fin is vooral een bewijs van goed beheer voor ons bedrijf“, legt Alexandre Helson, de huidige zaakvoerder, uit. “We kiezen ervoor om te anticiperen op mogelijke toekomstige effecten van de crisis door onze kasstroom nu te versterken. Lenen tegen zo’n lage rente is voor ons vanzelfsprekend omdat het ons in staat stelt onze financieringsbronnen te diversifiëren en sereen naar de toekomst te kijken“.

Het Look&Fin platform wil op zijn beurt blijven optreden als facilitator tussen de investeerders/kredietverstrekkers en de Brusselse kmo’s. “Elke kmo doet om uiteenlopende redenen een beroep op kredietverstrekkers, maar alle ondernemingen zijn op zoek naar eenvoudigere administratieve procedures en snelle antwoorden op hun aanvragen. Door op te treden als tussenpersoon tussen particuliere investeerders en Brusselse bedrijven willen we precies aan deze behoeften tegemoetkomen. In het geval van Maison Dandoy en met name dankzij de reactiviteit van onze partner Moneytrans die instaat voor het beheer van de geldstromen, hebben we minder dan een week nodig gehad voor de financiering van het dossier op ons platform”, voegt Frédéric Lévy Morelle, CEO van Look&Fin, toe.

Ten slotte hoopt Maison Dandoy dat de financiering van de onderneming via de Proxi-lening slechts een begin is om particulieren bewust te maken van het belang om hun plaatselijke paradepaardjes te ondersteunen. “Wij zijn zeer verheugd dat de financiering van onze onderneming veel Brusselaars in staat zal stellen om van een aantrekkelijk rendement in de vorm van een belastingkrediet te genieten. Met de komst van de feestdagen hopen we dat ze bovendien zullen beseffen dat ook zij door lokaal te kopen een volledig ecosysteem kunnen helpen te ondersteunen“, besluit Alexandre Helson.

Hoe kunnen particulieren hun spaargeld concreet uitlenen aan Maison Dandoy?

De mogelijkheid om spaargeld uit te lenen aan Maison Dandoy is toegankelijk voor alle inwoners van Brussel en is volledig gratis op Look&Fin!

Het is mogelijk om een lening te verstrekken vanaf 100 euro.

Voor de opening van het dossier (voorzien voor dinsdag 3 november om 12.00 uur) moet de kandidaat-geldschieter een account aanmaken op het platform van Look&Fin.

Klik hier om een account aan te maken in slechts 3 klikken.

Nadat de kandidaat-geldschieter zich ingeschreven heeft, zal hij via deze link alle informatie en de financiële analysenota kunnen raadplegen van de bekende koekjesproducent op de website. Alle voorwaarden van de lening zullen daarin worden toegelicht (looptijd, aflossingsvoorwaarden, rendement en gewestelijke waarborg).

Om zeker te zijn dat hij op het dossier kan intekenen, zal de kandidaat-geldschieter tot slot direct bij de opening van het dossier moeten inloggen op de site van Look&Fin. De dossiers worden namelijk over het algemeen in minder dan een minuut gefinancierd op het platform.

Afspraak op dinsdag 3 november om 12 uur voor uw eerste lening

Over Look&Fin:

Het Europese crowdlendingplatform Look&Fin kent sinds 2012 leningen toe aan kmo’s en is actief in België, Frankrijk en Luxemburg. Look&Fin werd door de FSMA erkend als AFP (alternatief financieringsplatform) en biedt groeiende kmo’s die op zoek zijn naar fondsen, de kans om rechtstreeks van particuliere beleggers geld te lenen. Op die manier belegt de lener zijn spaargeld op een nuttige en rendabele manier in de reële economie.

Crowdlending is voor kmo’s een doeltreffende en snelle manier om bedragen tot € 5 miljoen te lenen en kan tegelijkertijd gebruikt worden als hefboom bij de banken om bijkomende fondsen te verkrijgen. Sinds zijn oprichting heeft Look&Fin nagenoeg € 90 miljoen aan leningen gestructureerd voor meer dan 250 kmo’s. € 47 miljoen hiervan werd reeds terugbetaald aan de investeerders.

Look&Fin heeft eind 2019 de tweede plaats in de wacht gesleept van de beste fintechs in de Deloitte Technology Fast 50. www.lookandfin.com

 

Look&Fin

Marie-Agnès Gastineau +33 6 64 62 75 78 – mag@lookandfin.com

Maxime Housiaux +32 478 48 52 99 mh@lookandfin.com

Maison Dandoy

Sophie Carrée +32 2 346 05 00 – 0479 37 19 13 – press@sophiecarree.be