Skip to main content

Naar aanleiding van de evolutie van de sanitaire situatie en de beslissingen van het Overlegcomité van woensdag 14 april om de openingsdatum van cafés en restaurants uit te stellen, heeft de Brusselse regering ingestemd met een verhoging met 25% van de bedragen van de Tetrapremie voor cafés, restaurants en hun voornaamste leveranciers. Dit betekent een extra budget van ongeveer 6 miljoen euro voor economische steun.

Ter herinnering: de Tetrapremie is een premie voor de sectoren die het zwaarst door de crisis zijn getroffen (discotheken; restaurants, cafés en hun belangrijkste leveranciers; evenementen; cultuur; toerisme; sport; toeristische logies). Het totaalbudget wordt aldus verhoogd tot 117,6 miljoen euro. De premie zal vanaf maandag 19 april beschikbaar zijn, via een aanvraagformulier, op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid: www.premiecovid.brussels.

De premie wordt toegekend per vestigingseenheid, met een maximum van 5 vestigingseenheden per onderneming.

De premie varieert naar gelang van het omzetverlies en het aantal voltijdsequivalenten (VTE).

De aangepaste bedragen, voor de sector van de cafés, de restaurants en hun leveranciers, zijn de volgende:

Aantal voltijdsequivalenten Omzetverlies van 40% of meer en minder dan 60% (in kwartaal 4 van 2020 ten opzichte van kwartaal 4 van 2019) Omzetverlies van 60% of meer (in kwartaal 4 van 2020 ten opzichte van kwartaal 4 van 2019)
Minder dan 5 7.500 euro 10.500 euro
Van 5 tot minder dan 10 13.500 euro 16.500 euro
10 en meer 30.000 euro 54.000 euro

Alle voorwaarden om voor de Tetrapremie in aanmerking te komen, zijn te vinden op de website van 1819.

“We banen ons langzaam maar zeker een uitweg uit deze pandemie, maar kunnen de coronacrisis jammer genoeg nog niet achter ons laten. De essentiële sectoren, die fors en langdurig lijden onder deze gezondheidscrisis, willen we in afwachting van hun heropening blijven ondertsteunen. Met de verhoging van de Tetrapremie willen we hen maximaal kansen geven op een goede doorstart.”

“Zoals sinds het begin van de crisis past de Brusselse regering haar steun aan de evolutie van de sanitaire situatie aan. Het vooruitzicht van de heropening van de cafés en restaurants komt steeds dichterbij, met name door de aanstaande opening van de terrassen. Maar voor dit nieuwe uitstel van de algemene heropening van de sector was extra steun nodig, hetgeen wij hebben gedaan door de Tetrapremie met 25 % te verhogen. Voor de andere sectoren, waarvoor de vooruitzichten nog niet duidelijk zijn, zal de Brusselse regering zich aanpassen aan de evolutie van de epidemie en de toekomstige beslissingen van het Overlegcomité”, aldus Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie.