Skip to main content

De Europese Commissie en de EU-lidstaten doen een oproep tot deelname aan de pan-Europese hackathon om innovatieve actoren, partners en investeerders uit heel Europa met elkaar in contact te brengen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen in de strijd tegen het coronavirus.

De hackathon zal op 24, 25 en 26 april 2020 onder leiding van de Europese Innovatieraad online plaatsvinden en is gestructureerd rond verschillende thema’s die kortetermijnoplossingen vereisen op het gebied van de gezondheid en het leven, de continuïteit van de economische activiteit, het onderwijs en telewerk, de sociale en beleidscohesie en de digitale financiering. Er is ook een “open” categorie voor ongebreidelde creativiteit en vindingrijkheid!

“De Europeanen en Belgen zijn vol enthousiasme en kunnen hun vaardigheden en knowhow inzetten om innovatieve en efficiënte oplossingen te vinden om het virus te bestrijden. Het is de taak van de Europese Unie om deze krachten te coördineren en een gemeenschappelijk en gestructureerd kader te creëren zodat deze oplossingen in de praktijk kunnen worden omgezet. Dat is waar de #EUvsVirus challenge om draait. Ik ben vereerd om gekozen te zijn als Belgisch ambassadeur voor deze pan-Europese hackathon en wens alle deelnemers, startups, onderzoekers en burgers een stimulerend, gezellig en veelbelovend evenement toe in het kader van het onderzoek en de bestrijding van het COVID-19”, legt Barbara Trachte, Staatssecretaris voor Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, uit.

België neemt deel aan deze Hackathon samen met de andere 26 EU-lidstaten, Noorwegen, Israël, Zwitserland, Turkije, Oekraïne en de geassocieerde landen aan Horizon 2020 (het Europese programma voor onderzoek en innovatie). De innovatieve laureaat zal worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het platform van de Europese Innovatieraad (EIC), dat de verbindingen met eindgebruikers (zoals ziekenhuizen) zal vergemakkelijken. Het EIC-platform zal het winnend team ook toegang bieden tot Europese investeerders, stichtingen en andere financieringsmogelijkheden om de ontwikkeling van hun project te vergemakkelijken.

Kunt u het virus hacken? Registreer u dan nu op de EUvsVirus Hackathon website, https://euvsvirus.org/, en maak deel uit van de oplossing!