Skip to main content

De ondernemers die een aanvraag tot het verkrijgen van de compensatiepremie van 2000 euro bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wensen in te dienen, kunnen vanaf nu woensdag 3 juni alle toekenningsmodaliteiten voor deze premie raadplegen.

Deze informatie is beschikbaar op de website: www.premiecovid.brussels

De aanvraag kan via dezelfde webpagina vanaf maandag 8 juni en tot 30 juni ingediend worden.

Deze premie is bestemd voor alle Brusselse zelfstandigen en kleine ondernemingen:
– met maximum 5 voltijdsequivalenten;
– die geen andere gewestelijke premie aangevraagd hebben;
– die hetzij van het overbruggingsrecht (als zelfstandige of als zaakvoerder), hetzij van de tijdelijke werkloosheid voor de meerderheid van hun werknemers genoten hebben.

Om deze premie te kunnen aanvragen, moet de aanvrager ook correct geregistreerd zijn bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (adressen van de vestigingseenheden, functies, enz.). Men kan dit vanaf nu woensdag 3 juni controleren aan de hand van een tool. De lijst met de andere in te vullen documenten voor de aanvraag van de premie is eveneens beschikbaar op www.premiecovid.brussels (bankattest, foto bankkaart…)

“Ongeveer 50.000 zelfstandigen en kleine ondernemingen hebben recht op deze financiële steun van 2000 euro. De volledige administratie staat klaar om ervoor te zorgen dat de aanvragen en betalingen van de premie zo snel mogelijk verwerkt worden zodat ze deze crisis kunnen overwinnen”, legt Barbara Trachte, staatssecretaris voor Economische Transitie, uit.

Voor wie meer uitleg wenst, wordt aangeraden naar het nummer 1819 te bellen of www.1819.brussels te raadplegen.