Skip to main content
Op zaterdag 8 mei, na de lange maanden van sluiting, is Barbara Trachte, Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie, poolshoogte gaan nemen bij de Horecafederatie Brussel, vertegenwoordigd door Fabian Hermans en Marc van Muylders.

De ontmoeting vond plaats op het terras van het restaurant Au Vieux Saint-Martin, een bekende horecazaak in de Zavel.

Ondanks de zeer ernstige economische crisis die de hele horecasector sinds maart 2020 doormaakt, is er een permanente dialoog geweest tussen het kabinet van Barbara Trachte en de verschillende vertegenwoordigers van de horecasector, waaronder de Brusselse horecafederatie. Deze constructieve dialoog is dus voortgezet op zaterdag 8 mei, de symbolische dag waarop de terrassen weer opengingen.

Het gesprek ging onder meer over de Tetrapremie, de moeilijkheden die sommige restaurant- en caféhouders hebben ondervonden om deze premie te verkrijgen, de aanpassingen die de Brusselse regering voor ogen heeft om die moeilijkheden te overwinnen, de volgende termijnen voor heropening en de manier waarop de sector de komende maanden nog kan worden begeleid door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Barbara Trachte, Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie: “Deze dag is een zeer belangrijke stap voor de restaurant- en caféhouders, die de kans krijgen het terras van hun zaak te heropenen. Maar ook voor de Brusselaars, die geleidelijk hun gewoontes zullen hernemen. De kwaliteitsvolle dialoog die wij gedurende de hele crisis met de vertegenwoordigers van de sector hebben gevoerd, heeft ons in staat gesteld de Brusselse horecasector te ondersteunen, zodat deze paraat kan staan op het ogenblik dat de activiteiten kunnen worden hervat. Wij zullen de komende weken en maanden aan de zijde van de horeca-inrichtingen en hun werknemers blijven staan, om zo goed mogelijk te blijven inspelen op hun behoeften. “

Fabian Hermans, bestuurder van de Horecafederatie Brussel: “Deze terugkeer naar het restaurant op onze terrassen, met de Federatie Horeca Brussel, stelt de staatssecretaris in staat om de pols van de sector te nemen. De afgelopen maanden hebben de staatssecretaris, haar diensten en de Horecafederatie van Brussel zeer constructief samengewerkt en wij hopen deze constructieve samenwerking in de toekomst voort te zetten. Wij willen de staatssecretaris erop wijzen dat, nu de openstelling van de sector in gang is gezet, voortdurende steun nodig zal zijn om het voortbestaan van de horeca in de toekomst te garanderen… ”

Meer informatie?
Nicolas Roelens, woordvoerder van Barbara Trachte